DYXUM - Alpha-and E-mount photographer - Page 3

Recent Galleries

Dyxum meeting March 21, 2009 :

Dyxum meeting March 21, 2009

pegelli

Updated: Mar 21, 2013 12:37pm PST

België - Doel : Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Doel ligt in het uiterste noordoosten van de provincie, op de linkeroever van de Schelde, in de polders van het Waasland, vlak bij de Nederlandse grens. Doel raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente en telde in 1972 ca. 1300 inwoners. Op 31 december 2007 telde Doel nog 359 inwoners en op 31 december 2010 nog slechts 188 inwoners. Net ten noorden van het dorp staat de kerncentrale Doel, die stroom levert aan afnemers in België, Nederland en Duitsland.

België - Doel

AnneM

Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deel ...

Updated: Mar 10, 2013 11:23am PST

NL - Rotterdam : De haven van Rotterdam is de grootste en belangrijkste van Europa en behoort tevens tot de grootste en belangrijkste havens ter wereld. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte. De historische binnenstad werd in mei 1940 grotendeels verwoest door een Duits bombardement.
Rotterdam is een stad die je moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

NL - Rotterdam

AnneM

De haven van Rotterdam is de grootste en belangrijkste van Europa en b ...

Updated: Feb 28, 2013 3:28am PST

Thailand : In 2006 zijn we naar Thailand afgereisd. Renneke had met een reisburo 'Greenwood Travel' uit Bangkok een mooie rondreis samengesteld. Vanuit Bangkok hebben we diverse tochten ondernomen naar o.a Ayutaya. Natuurlijk mocht de beroemde Klong-tour niet ontbreken. Wat ook een must is, is een fietstour Met Jo van Kessel door Bangkok. Met de nachttrein van Bangkok naar Chang Mai en van daaruit naar de langnek-stam. Daarna naar Chan Rai, uitstapje naar de grens met Birma en met het vliegtuig weer terug naar Bangkok. De reis werd afgesloten met 5 dagen in het Hilton Hua Hin.

Thailand

AnneM

In 2006 zijn we naar Thailand afgereisd. Renneke had met een reisburo ...

Updated: Feb 22, 2013 7:23am PST

Frankrijk - Normandie : De regio Basse-Normandië ligt in noord west Frankrijk aan de Atlantische kust en beslaat drie departementen Calvados, Orne en Manche. De regio is bekend vanwege D-day, in 1944 landden de geallieerden hier op het strand. Er zijn dan ook nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Aan de kust ligt het schitterend Mont-Saint-Michel.

Frankrijk - Normandie

AnneM

De regio Basse-Normandië ligt in noord west Frankrijk aan de Atlantis ...

Updated: Feb 05, 2013 10:15am PST

Italie - Rome : Rome is de hoofdstad van Italië en tevens hoofdstad van de regio Lazio en de provincie Rome. De stad Rome heeft ca. 2,7 miljoen inwoners. Het is de grootste stad van Italië. Door de stad, gelegen in het midwesten van het Apennijns Schiereiland, stromen de rivieren de Tiber en de Aniene. De geschiedenis van Rome strekt zich uit over 2500 jaar en de stad heeft zich in de geschiedenis ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de Westerse cultuur. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Sinds 1871 is Rome de hoofdstad van Italië. Rome is ook de zetel van de paus, die het gezag voert over de dwergstaat Vaticaanstad, een enclave binnen de stad Rome.
Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, maar strekt zich inmiddels uit tot aan de Tyrreense Zee. Het historische stadscentrum bevindt zich op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bekende bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II.

Italie - Rome

AnneM

Rome is de hoofdstad van Italië en tevens hoofdstad van de regio Lazi ...

Updated: Jan 31, 2013 9:46am PST

Griekenland - Kreta : Kreta is het grootste van de Griekse eilanden, en is in grootte het vijfde eiland in de Middellandse Zee. Het eiland vormt, samen met een paar kleine nabijgelegen eilanden, tevens de meest zuidelijke van de dertien Griekse regio's. Door de gunstige ligging tussen de kusten van Klein-Azië, Cyprus, Egypte en Syrië heeft Kreta, een lange geschiedenis als centrum van de zeehandel.

Griekenland - Kreta

AnneM

Kreta is het grootste van de Griekse eilanden, en is in grootte het vi ...

Updated: Jan 31, 2013 4:41am PST

NA&A - Curaçao : Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Bonaire, en Aruba, de Benedenwindse Eilanden; ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 meter. Het eiland bestaat uit koraalkalk en vulkanisch gesteente.

NA&A - Curaçao

AnneM

Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de ...

Updated: Jan 29, 2013 2:34pm PST

Belgie - Brussel : Brussel (Bruxelles) is de hoofdstad van het Koninkrijk België en van de Vlaamse en Franse gemeenschappen. De plaatsnaam Brussel komt van Bruocsella, wat evolueerde tot Broekzele (Broeklanden aan de Zenne), wat betekent "nederzetting (zele) bij het moeras (broek)". De stad is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom als de hoofdstad van Europa beschouwd.

Belgie - Brussel

AnneM

Brussel (Bruxelles) is de hoofdstad van het Koninkrijk België en van ...

Updated: Jan 29, 2013 11:23am PST

Belgie - Brugge : Brugge, of Bruges zoals de Fransen zeggen, is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen en van het arrondissement Brugge, alsook de zetel van het bisdom Brugge en van een hof van assisen. Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad telt circa 117.000 inwoners. De economische betekenis van Brugge vloeit voornamelijk voort uit de haven van Zeebrugge. Brugge een wereldberoemde toeristische trekpleister.

Belgie - Brugge

AnneM

Brugge, of Bruges zoals de Fransen zeggen, is de hoofdstad en grootste ...

Updated: Jan 29, 2013 7:52am PST