DYXUM - Alpha-and E-mount photographer - Page 4

Recent Galleries

Kinderdijk (NL) : Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Nieuw-Lekkerland. Kinderdijk bevindt zich op de plaats waar de Noord en de Lek samenkomen. De plaats is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens.

Kinderdijk (NL)

AnneM

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. ...

Updated: Jan 28, 2013 12:14am PST

Winter : Een verzameling beelden met als thema 'winter'. Dit kunnen lanschappen zijn maar ook abstracte beelden die uitdrukking geven aan dit thema.

Winter

AnneM

Een verzameling beelden met als thema 'winter'. Dit kunnen lanschappen ...

Updated: Jan 27, 2013 5:19pm PST

De Leijen en Bergumermeer (NL) : De Leijen (officieel, Fries: De Leien) is een meer in de provincie Friesland (Nederland), gelegen tussen Oostermeer (Eastermar) en Opeinde (De Pein). Het is ontstaan door veenafgraving en daarom op veel plaatsen ondiep. Door het meer loopt een vaargeul van Opeinde naar Oostermeer en naar Rottevalle (De Rottefalle). Het meer is voor een groot deel in handen van Staatsbosbeheer. Voorheen stond de Leijen bekend als een natuurgebied waarin onder andere veel bijzondere vogelkolonies waren. In het kader van de ontwikkeling van de Lits-Lauwersmeerroute wordt het meer geschikter voor recreatie en toerisme. Hier en daar zijn eilandjes met aanlegplaatsen gecreëerd. De vaarroutes en toegankelijkheid zijn verbeterd door vaargeulen aan te leggen.

De Leijen en Bergumermeer (NL)

AnneM

De Leijen (officieel, Fries: De Leien) is een meer in de provincie Fri ...

Updated: Jan 23, 2013 6:41am PST

Centrumcross 2013 - Surhuisterveen : Marianne Vos heeft de achttiende editie van de Centrumcross in Surhuisterveen op haar naam geschreven. De wereldkampioene kwam in Friesland in de internationale veldrit solo over de finish. Bij de mannen ging de overwinning naar de Belg Rob Peeters. Ook hij kwam solo aan de meet. Thijs van Amerongen werd tweede voor de Duitser Philipp Wasleben en Lars van der Haar. Lars Boom reed zijn ketting eraf en was op slag kansloos.

Centrumcross 2013 - Surhuisterveen

AnneM

Marianne Vos heeft de achttiende editie van de Centrumcross in Surhuis ...

Updated: Jan 21, 2013 6:22am PST

Peije Dei 2010-Drachten : Het straatfestival Peije Dei: de Uitmarkt van het Noorden die een podium biedt aan amateurs en semi-professionals. Voor velen was dit de opstap die bepalend was voor een succesvolle loopbaan. Jaarlijks komen er zo’n 25.000 mensen op deze happening af.

Peije Dei 2010-Drachten

AnneM

Het straatfestival Peije Dei: de Uitmarkt van het Noorden die een podi ...

Updated: Dec 04, 2012 2:49pm PST

Profronde 2010 - Surhuisterveen : Post-Tour Criterium of Surhuisterveen (NL) - Andy Schleck won Tuesday’s (3 aug) post-Tour Criterium in Surhuisterveen in the Netherlands. The Luxembourger, who took second place in the Tour of France behind Alberto Contador, won the criterium in front of the Dutchman Robert Gesink. Another Dutchman, Lieuwe Westra, won the sprint for third place ahead of Giro d’Italian winner Ivan Basso.

Profronde 2010 - Surhuisterveen

AnneM

Post-Tour Criterium of Surhuisterveen (NL) - Andy Schleck won Tuesday� ...

Updated: Dec 04, 2012 9:42am PST

Profronde 2011 - Surhuisterveen : Tour de France champion Cadel Evans enjoyed his final victory in the post-Tour criterium circuit, winning the 30th edition of the Profonde van Surhuisterveen.

The Australian rider topped Pieter Weening of Rabobank and Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) in the Dutch event.
Surhuisterveen was the final appearance for Evans in the 'kermiskoers', which honour the top riders of the Tour de France with daily festivals in various parts of Europe.

Profronde 2011 - Surhuisterveen

AnneM

Tour de France champion Cadel Evans enjoyed his final victory in the p ...

Updated: Dec 04, 2012 8:07am PST

Wijde EE en Princehof : De Drachtster Wijde Ee wordt aan de westkant begrensd door het Grietmansrak (Grytmansrak). In het oosten gaat de Wijde Ee over in de Monnike Ee (Wide Mûntsegroppe) richting Drachten. Halverwege aan de noordkant ligt het Stobbegat. De Hooidamsloot (Headamsleat) die aan de noordwestkant ligt, mondt uit in de Wijde Ee. Ten noorden van de Wijde Ee liggen de dorpen Oudega en Eernewoude. Ten zuiden ligt De Veenhoop. 
Princehof is een waterrijk gebied binnen Nationaal Park De Alde Feanen bij het dorp Eernewoude. Het gebied bestaat uit kleine en grotere plassen, kreken en bredere waterwegen. Binnen het gebied liggen nog diverse hooilanden, polders en de boerderijen die alleen over water bereikbaar zijn. In dit waterrijke moerascomplex komen meer dan 450 soorten planten en meer dan 100 soorten broedvogels voor.

Wijde EE en Princehof

AnneM

De Drachtster Wijde Ee wordt aan de westkant begrensd door het Grietma ...

Updated: Dec 04, 2012 4:50am PST

Libelle Zomerweek 2010 : Zeventien jaar geleden ontstond de Libelle Zomerweek vanuit het idee dat de Libelle-lezeres één keer per jaar een kijkje zou moeten kunnen nemen in de keuken van haar favoriete tijdschrift. En dat is nog steeds het uitgangspunt van de Zomerweek. Dat wat de lezeres in Libelle wekelijks tegenkomt aan informatie, inspiratie en entertainment is op de Zomerweek allemaal live te zien en te beleven.

Libelle Zomerweek 2010

AnneM

Zeventien jaar geleden ontstond de Libelle Zomerweek vanuit het idee d ...

Updated: Dec 03, 2012 5:29am PST

Bevrijdingsoptocht-Drachten : Bevrijdingsdag wordt in de meeste plaatsen gevierd met allerlei feestelijkheden en optochten. De optochten bestaan doorgaans uit veel rollend materieel van de vereniging "Keep them Rolling'.

Bevrijdingsoptocht-Drachten

AnneM

Bevrijdingsdag wordt in de meeste plaatsen gevierd met allerlei feeste ...

Updated: Dec 01, 2012 5:12am PST